Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΚΡΑΣΙ ΜΕ ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Υλικά
 
1 1/2 Λίτρο κόκινο γλυκό κρασί
2 χούφτες φυλλαράκια αρμπαρόριζας
200  γραμμάρια ζάχαρη
2-3 ξύλα  κανέλλας
2-3 αστεροειδή  γλυκάνισο
10 κομματάκια γαρύφαλλο



Θέλετε να προσφέρετε ένα δροσερό κοκτέιλ τα Χριστούγεννα, για να τους εντυπωσιάσετε όλους;
Η συνταγή αυτή θα σας βοηθήσει να σας ανοίξει η όρεξη πριν το φαγητό...


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μέσα στο κρασί θα ρίξετε  όλα τα υπόλοιπα υλικά  και θα το αφήσετε  για 15-20 μέρες σε θερμοκρασία δωματίου.
Πάντα το μπουκάλι το κλείνουμε με ένα τούλι.
Κατά διαστήματα το ανακινούμε, προκειμένου να λιώσει η ζάχαρη.
Μετά τις 15-20 μέρες, το σουρώνουμε και έχουμε έτοιμο το ποτό μας για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι πριν το φαγητό.
 
Το σερβίρουμε σε μικρά ποτηράκια με ένα φύλλο αρμπαρόριζας για ντεκόρ και το συνοδεύουμε με μήλα ή κυδώνια ψημένα με λίγη κανέλλα..  

 

 

2 σχόλια: