Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΚΥΔΩΝΟΠΑΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟΥ


Κυδώνια 5 μεγάλα
Ζάχαρη:  θα το υπολογίσετε με τον πολτό
Αρμπαρόριζα  λίγα φυλλαράκια
Αμύγδαλα  βρασμένα και ξεφλουδισμένα
Φύλλα Δάφνης 

Το Κυδώνι είναι γνωστό από τα αρχαία χρόνια ως το «χρυσό μήλο» που έδωσε ο Πάρις στη θεά Αφροδίτη!

Αφού πλύνετε τα κυδώνια και τα σκουπίσετε, τα τυλίγετε  ένα-ένα  με ασημόχαρτο.
Τα ψήνετε μετά  στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν, όπως είναι τυλιγμένα.
Αφαιρείτε, στη συνέχεια, το φλοιό και τα κουκούτσια και μετράτε τον πολτό.
Ανά κάθε φλυτζάνι τσαγιού πολτό, προσθέτετε και 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη.
Βάζετε τον πολτό των κυδωνιών και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα.
Βράζετε το μίγμα έως ότου αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Προς το τέλος, προσθέτετε μερικά αμύγδαλα και φυλλαράκια αρμπαρόριζα.
Στρώνετε μέσα σε ταψί μια λαδόκολα και την αλείφετε με λίγο λάδι.
Αδειάζετε μέσα το κυδωνόπαστο και το απλώνετε στην επιφάνεια με τη λάμα ενός μαχαιριού ή το αδειάζετε σε μικρές φόρμες.
Αφήνετε το κυδωνόπαστο να πήξει δύο-τρείς μέρες σε θερμοκρασία δωματίου και  κατόπιν το κόβετε  σε σχήμα μπακλαβά.
Μετά βάζετε μέσα στο κάθε κομμάτι ένα φύλλο δάφνης, τυλίγοντάς το κυδωνόπαστο με διάφανη ζελατίνη.
 

4 σχόλια: