Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά

 Μισό κιλό κατεψυγμένα ανάμικτα θαλασσινά (Για τους έχοντες φρέσκα ακόμα καλλίτερα)
250γρ άσπρα μανιτάρια
1 1/2 κούπα ρύζι Καρολίνα
1 σκελίδα σκόρδο
2κουταλιές ψιλοκομμένο μαιντανό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
μισή κούπα λάδι
αλάτι,πιπέρι
χυμός ενός λεμονιού
2-3 ντομάτες φρέσκες

Μια ακόμα νηστίσιμη συνταγή για το τέλος της Μ. Εβδομάδας που πλησιάζει...

Εκτελέση

Στην κατσαρόλα βάζουμε τρία ποτήρια νερό και τα ανάμεικτα θαλασσινά
(γαριδούλες,καλαμαράκια, καβουροποδαράκια),να βράσουν όχι για πολύ ώρα, γιατί σκληραίνουν.
Βάζουμε  το λάδι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο με τα κρεμμύδια .
Αν δεν σας αρέσει πολύ το σκόρδο μόλις ροδίσει  βγάλτε το.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα θαλασσινά και κρατάμε το ζουμί .
Επίσης πλένουμε το ρύζι  το ρίχνουμε και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγο.
Παίρνουμε ένα πυρεξ και ρίχνουμε τα ανωτέρω και τις ντομάτες ψιλοκομμένες.
Προσθέτουμε και το ζωμό και το ψήνουμε για 30-40 λεπτά για κάνει κρούστα.
Σερβίρετε ζεστό  πασπαλίζοντας με μαιντανό και χυμό λεμονιού αλάτι και πιπέρι.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου