Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΕΛΙΟΠΙΤΤΑΚΙΑ

Νηστίσιμα, πανεύκολα και πεντανόστιμα τα ελιοπιτάκια

Υλικά
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 κούπα χυμό από πορτοκάλι και μια κούπα χλιαρό νερό
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
ελάχιστο αλάτι και πιπέρι

Για την γέμιση
3 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
1 1/2  κούπα ελιές  ψιλοκομμένες
3 κουταλιές λάδι και λίγη ρίγανη
1/2 κούπα φρέσκο δυόσμο
2-3 κουταλιές σουσάμι




Εκτέλεση
Βάζουμε  σε μια λεκάνη το αλεύρι ,το καλαμποκέλαιο ,το  μπέκιν.
Ρίχνουμε την πορτοκαλάδα λίγη -λίγη και  το νερό και ζυμώνουμε να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε το ζυμάρι μας 30 λεπτά να ξεκουραστεί στο ψυγείο.
Ανακατεύουμε σε μπολ τις ελιές και το δυόσμο.
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια ελαφρά και ρίχνουμε  τις ελιές και το δυόσμο αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βγάζουμε το ζυμάρι μας από το ψυγείο και ανοίγουμε φυλλαράκια.
Βάζουμε λίγη γέμιση σε κάθε φυλλαράκι και διπλώνουμε τα πιττάκια, τα αλείφουμε  με νερό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τα αραδιάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40λεπτά μέχρι να ροδίσουν.


Απολαύστε τα στο πρωινό σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου