Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΚΕΙΚ  ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ
 
Ένα ποτήρι λάδι αραβοσιτέλαιο
Ένα φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
Ένα φλυτζάνι του τσαγιού  καρότα τριμμένα στον ψιλό τρίφτη
Ένα φλυτζάνι του τσαγιού κοπανισμένα καρύδια
Ένα φλυτζάνι του τσαγιού μήλα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
Μισό κουταλάκι σόδα,  χυμό μισού  λεμονιού
Ένα μπέκιν μπάουντερ
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
 
1/2  φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και περνάμε από τον τρίφτη τα καρότα και τα μήλα .
Στην συνέχεια τα  ανακατεύουμε  τα καρότα και τα μήλα με την ζάχαρη και το κονιάκ.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι   το μπέκιν μπάουντερ και ρίχνουμε όλα τα
 υλικά.
Τη σόδα την διαλύουμε στο χυμό  λεμονιού.
Ανακατεύουμε  όλα τα υλικά καλά και βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο επί μία ώρα στους 180 βαθμούς.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου