Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

ΛΕΜΟΝΤΣΕΛΟ

1 Λίτρο ούζο η βότκα
Τις φλούδες από 8 λεμόνια
1 λίτρο νερό
1 κιλό ζάχαρη
  Αφαιρούμε τις φλούδες από τα λεμόνια και τις βάζουμε σε μια γυάλα.
Ρίχνουμε το ούζο  και κλείνουμε την γυάλα με τουλι όχι ταπα  και σκάσει και το αφήνουμε για 10-15 ημέρες μέχρι  να κιτρινίσει  το ούζο  και οι φλούδες να ασπρίσουν.
  Βράζουμε το 1 λίτρο νερό με το 1 κιλό ζάχαρη  και φτιάχνουμε το σιρόπι αν το θέλουμε πιο πηχτό το λεμοντσέλο  βάζουμε επί πλέον  100γρ ζάχαρη .
 Σουρώνουμε τα φλούδια και τα πετάμε και  μέσα στο ούζο  ρίχνουμε κρύο το σιρόπι. 
΄Ετοιμο  για κέρασμα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου