Δύο (2) ποτήρια νερού σπόρια ροδιών
Δύο (2) ποτήρια νερού κονιάκ
Δύο (2) ποτήρια νερού ζάχαρη
ΕΝΑ (1) ξυλάκι κανέλας
Τέσσερα (4) γαρίφαλα
Όλα τα υλικά τα βάζουμε σε γυάλινο μπουκάλι με μεγάλο στόμιο
και το κλείνουμε με μια μπομπονιέρα και το αφήνουμε σε δροσερό χώρο για 2 μήνες
Κατά διαστήματα ανακινούμε το μπουκάλι για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Κατόπιν σουρώνουμε το περιεχόμενο και απομακρύνουμε τους σπόρους των ροδιών και αποθηκεύουμε το λικέρ σε μπουκάλι έτοιμο για κεράσματα
Τα σπιτικά λικέρ ξεχωρίζουν για το άρωμα και την γλυκιά τους γεύση
Δύο (2) ποτήρια νερού κονιάκ
Δύο (2) ποτήρια νερού ζάχαρη
ΕΝΑ (1) ξυλάκι κανέλας
Τέσσερα (4) γαρίφαλα
Όλα τα υλικά τα βάζουμε σε γυάλινο μπουκάλι με μεγάλο στόμιο
και το κλείνουμε με μια μπομπονιέρα και το αφήνουμε σε δροσερό χώρο για 2 μήνες
Κατά διαστήματα ανακινούμε το μπουκάλι για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Κατόπιν σουρώνουμε το περιεχόμενο και απομακρύνουμε τους σπόρους των ροδιών και αποθηκεύουμε το λικέρ σε μπουκάλι έτοιμο για κεράσματα
Τα σπιτικά λικέρ ξεχωρίζουν για το άρωμα και την γλυκιά τους γεύση
Στην υγειά σου Φεβρωνία !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ κάνω κάθε χρόνο λικέρ ροδιού χωρίς όμως να βάζω κανέλες και γαρύφαλλα, μ αρέσει να μην καλύπτεται η μυρωδιά του ροδιού. Επίσης φτιάχνω και σάλτσα ροδιού για τις σαλάτες με μέλι και χυμό ροδιού. Γίνεται καταπληκτικό !!!!!
Υ.Γ. Βάλε στήλη για φίλους εδώ στο μπλόγκ για να γίνουμε φίλοι να σε διαβάζω
Σε φιλώ !!!!