Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ΓΛΥΚΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ

2 κιλά μελιτζανάκι μικρό χωρίς σπόρους
2/5 κιλά ζάχαρη
1 φλυτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
Λίγη βανίλια χυμό από ένα λεμόνι

Διαλέγουμε ομοιόμορφα μελιτζανάκια και καθαρίζουμε τα κοτσάνια και  τα χαράζουμε μια φορά.

Σε ένα μπώλ βάζουμε ασβεστόνερο και τοποθετούμε τα μελιτζανάκια για ένα τέταρτο.



Αφού τα ξεπλύνουμε καλά , τα βάζουμε στην κατσαρόλα  με μπόλικο νερό και τα βράζουμε μέχρι να τσιπιούνται.

Χύνουμε το  πράσινο νερό και ρίχνουμε  ζεστό νερό και στο διάστημα της μέρας αλλάζουμε  με κρύο νερό να φύγει η πίκρα. Στο τελευταίο άλλαγμα το βράζουμε να πάρει ένα χόχλο.



Χύνουμε το νερό  και τα βάζουμε στο στραγγιστήρι για καμμιά ώρα να φύγουν όσο μπορούμε περισσότερα νερά από τα μελιτζανάκια.

Τα  ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε 2 κιλά ζάχαρη, λίγη βανίλια και τα αφήνουμε να ζαχαρώσουν για ένα βράδυ.

Την επόμενη μέρα  ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι και τα βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Εάν θέλουμε πιο "σφιχτό" σιρόπι θα ρίξουμε και το μισό κιλό ζάχαρη με λίγη ακόμη βράση  και το γλυκό μας έτοιμο.

Όταν κρυώσει σε κάθε χαρακιά βάζουμε  2-3 αμύγδαλα και το αποθηκεύουμε σε γυάλινα βάζα



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου