ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
10 Αγκινάρες
2 φλυτζάνια τσαγιού λάδι
1/2 κιλό πατάτες
5 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια φρέσκα >>
2-3 κουταλιές άνηθο
2-3 καρότα κομμένα λεπτά στρογγυλά φέτες
2-3 λεμόνια αλάτι , πιπέρι
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 κουταλιά βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε τις αγκινάρες (από τα μικρά φύλλα που βρίσκονται πάνω στο κοτσάνι μέχρι να φτάσετε στα τρυφερά τις κόβετε στην μέση και αφαιρείτε το χνούδι) κατόπιν τις βάζετε σε λεκάνη με νερό λίγο αλάτι και λεμόνι ( για να μη μαυρίσουν).
Σε κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε τα κρεμμύδια να μαραθούν.
Προσθέστε τα καρότα τον άνηθο και 2 φλυτζάνια νερό και αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά Κατόπιν ρίχνετε τις πατάτες κομμένες σε κύβους και τις αγκινάρες ( αφού τις ξεπλένουμε και τις τρίψουμε με λεμόνια )με τις ουρές επάνω
Ρίχνετε νερό (οι αγκινάρες πρέπει να σκεπάζονται από νερό).
Διαλύετε το αλεύρι με λίγο κρύο νερό και το προσθέτετε με το αλατοπίπερο.
Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με το λάδι του.
Τέλος λιώνουμε μια κουταλιά βούτυρο και το περιχύνουμε πάνω από τις αγκινάρες μας
ΥΛΙΚΑ
10 Αγκινάρες
2 φλυτζάνια τσαγιού λάδι
1/2 κιλό πατάτες
5 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια φρέσκα >>
2-3 κουταλιές άνηθο
2-3 καρότα κομμένα λεπτά στρογγυλά φέτες
2-3 λεμόνια αλάτι , πιπέρι
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 κουταλιά βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε τις αγκινάρες (από τα μικρά φύλλα που βρίσκονται πάνω στο κοτσάνι μέχρι να φτάσετε στα τρυφερά τις κόβετε στην μέση και αφαιρείτε το χνούδι) κατόπιν τις βάζετε σε λεκάνη με νερό λίγο αλάτι και λεμόνι ( για να μη μαυρίσουν).
Σε κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε τα κρεμμύδια να μαραθούν.
Προσθέστε τα καρότα τον άνηθο και 2 φλυτζάνια νερό και αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά Κατόπιν ρίχνετε τις πατάτες κομμένες σε κύβους και τις αγκινάρες ( αφού τις ξεπλένουμε και τις τρίψουμε με λεμόνια )με τις ουρές επάνω
Ρίχνετε νερό (οι αγκινάρες πρέπει να σκεπάζονται από νερό).
Διαλύετε το αλεύρι με λίγο κρύο νερό και το προσθέτετε με το αλατοπίπερο.
Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με το λάδι του.
Τέλος λιώνουμε μια κουταλιά βούτυρο και το περιχύνουμε πάνω από τις αγκινάρες μας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου